Ervaringen

Gedeeld door patiënten:


Mijn bevindingen van fysio Pim Braun:
Op 30 oktober 2017 heb ik een knieoperatie gehad, genaamd een Osteomie. Dit is een standverandering van het onderbeen. Na 6 weken heb ik een paar keer verkeerde fysio gehad in een andere praktijk. Ben hier snel mee gestopt omdat de pijn alleen maar erger werd. In juni ben ik naar Pim gegaan en deze heeft mijn been zo behandeld dat ik er weer veel kracht in heb en het been veel stabieler is geworden. De pijn blijft en op aandringen van Pim heeft mijn behandelaar in Mill(Viasana)een belaste foto gemaakt van het been. Nu blijkt en dit heeft de chirurg ook toe te geven dat de ijzeren plaat in mijn knie iets te hoog geplaatst is zodat deze in belaste toestand mijn knie raakt. Dus vandaar de pijn. Deze plaat mag er hopelijk in Januari uit. Ik weet nu door Pim waar ik aan toe ben en moet nog even geduld hebben. Dus alleen maar lof over mijn behandel traject bij Pim. Nog een groot pluspunt :hij blijft de hele behandeling bij je, doet de oefeningen mee of als het nodig is doet hij ze heel goed voor. Al bij al:een dikke 10 voor fysio Pim Braun


Eric vd. V.De operatie is goed verlopen en vanachter het groene laken heb ik de samenwerking en de samenspraak van de heren Orthopeden …. en …. In het Elkerliek in Helmond goed kunnen volgen en stelde ik vast dat hier een chirurgenteam aan het werk was. Vervolgens de herstelperiode ingegaan met inschakeling van de praktijk voor fysiotherapie ……… …… te Deurne. Ik koos voor deze praktijk vanwege een goede ervaring bij deze praktijk van mijn dochter met een schouderblessure.
Mijn behandeling bestond erin dat er tweemaal met een soort gel een massage aan de knie plaatsvond en verder wat fietsen op een hometrainer, wat lopen op een loopband en wat oefeningen met het buigen van de knie. Ik was in het verleden gewend om tweemaal per week wat te fitnessen en had deze oefeningen zeer zeker op eigen houtje in mijn eigen fitnesscentrum kunnen doen. Eind december 2017 ben ik gestopt bij deze praktijk en eigenlijk niets opgeschoten voor wat betreft de mogelijkheden met mijn knie. Door mond tot mond reclame terechtgekomen bij Fysiotherapie Ames te Deurne, bij fysiotherapeut Pim Braun. Hier in de tijd van 6 maanden enorme vooruitgang geboekt. Hier wordt vooral aandacht geschonken aan he oprekken van de spieren in de knieholten waar de algemene functies van de knie met sprongen vooruit zijn gaan. Geen pijn meer in de knie, wandelen geen enkel probleem fietsen geen enkel probleem (in vakantieperiode van 8 dagen 450 kilometer gefietst). Ik kan werkelijk weer alles met de geopereerde knie.

Gezien mijn ervaringen in het traject ná de operatie met fysiotherapeuten is het naar mijn oordeel van het grootste belang dat je als patiënt terechtkomt bij een praktijk die werkelijk gespecialiseerd is in – in mijn geval – de nazorg bij een knieprothese. Ik begrijp wel dat er door artsen geen reclame gemaakt wordt voor een bepaalde fysiotherapeut, maar gezien mijn ervaringen blijkt wel dat dit zeer belangrijk is in het hersteltraject.


MIP